VACANCES MOLT ESPECIALS: VOLUNTARIS ARRANCANT SOMRIURES A LA GENT GRAN

geda_voluntaris_gent_gran_Caritas_barcelona

13 voluntaris visiten tres residències, cada 15 dies, per amenitzar els matins de les persones grans

És dissabte, són les 11 del matí i fa molta calor. Tot i això, estem davant de la residència Nogués, amb la Sandra i el Pau. Arriba també el Josep Maria amb la seva dona i els dos fills, el Jan de 3 anys i la Milena de 9 mesos, i la guitarra a l’esquena. També arriba la Judit, l’Antonio i més tard el David amb la seva filla Sira que avui tenia molta son i li ha costat aixecar-se. Tots ells són voluntaris. Entrem a la residència i pugem al primer pis: unes 22 persones grans estan al menjador. Uns estan endormiscats , altres miren la tele, i alguns altres tenen la mirada perduda de la demència.

Uns quants voluntaris comencem a saludar a totes les persones de la sala una per una. Mentre, el Josep Maria desenfunda la guitarra, treu l’atri i els cançoners i es prepara per animar l’ambient. Comencem a cantar i les cares dels presents comencen a canviar. Sembla que les cançons els porten records però les canten totes: cobles, cançons d’estiu dels anys 60, cançons de tuna, havaneres… De tant en tant, el Pau fa jocs de malabars. Quina habilitat! La Maria Lluisa, la cuidadora de la residència, va repartint aigua i sucs. Alguns volen picar de mans i el got els hi fa nosa…i quan acaba la ronda va aixecant a alguns d’ells per portar-los al bany , sempre amb un somriure i dient alguna paraula amable. Fins i tot amb els que poden, s’anima a fer algun pas de ball! La veritat és que mai agrairem prou als cuidadors de gent gran la feina que fan, malgrat sigui un dels convenis més mal pagats del sector.

Han passat dues hores, els somriures, el picar del mans , les corredisses del Jan , la Sira i les rialles de la Milena han omplert el menjador. Entre cantar tots plegats, els jocs de malabars i la feina de mirar als petits se’ls hi ha passat l’estona volant. Avui el grup GEDA de voluntaris a residències s’acomiada fins al setembre.

Què és el projecte GEDA?

El projecte GEDA –les sigles del qual signifiquen Grup d’Estimulació i Dinamització de gent gran– permet establir vincles de relacions intergeneracionals entre persones grans i joves que volen compartir temps i afecte.

Cada 15 dies, els voluntaris d’aquest projecte repeteixen aquesta activitat en tres residències. En total, són un grup de 13 voluntaris i amics que ho fan des de fa molts anys. Gràcies voluntaris per la vostra disponibilitat i alegria, gràcies a cadascun de vosaltres, i gràcies en nom de les persones grans a les quals ompliu d’alegria unes hores els dissabtes al matí.

 

Font: Càritas Diocesana de Barcelona

Anuncio publicitario

3 comentarios en “VACANCES MOLT ESPECIALS: VOLUNTARIS ARRANCANT SOMRIURES A LA GENT GRAN

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s