¡COSES PER EXPLICAR DE LES FESTES DE SANT JOAN!

fuegos art

La Revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit del Foc, és una celebració d’ arreu de Catalunya,  la nit del 23 al 24 de Juny. És una nit màgica en què es celebra el solstici d’estiu, amb dos dies de retard. És també una celebració que la nostre església fa coincidir amb la data de naixement de Sant Joan Baptista, patró de la nostre parròquia a Sant Joan Despí. Ha esdevingut una festa amb elements i costums molt marcades i simbòliques: el foc purificador, els banys de mitjanit, les cançons, el ball …

Però, les reunions familiars i trobades d’amics, les coques i cava, els petards per petits i també per grans, són els elements mes tradicionals de la nostre revetlla.

PRESÈNCIA DE CÀRITAS A LA RECOLLIDA D’ALIMENTS  AL TEATRE MERCÉ RODOREDA

Coincidint amb aquestes dates de Sant Joan de la Festa Major, aquest  dimecres passat, s’ha portat  a terme la recollida d’aliments  habitual de cada any al Teatre Mercè Rodoreda, en l’acte de recepció de convidats de la celebració per Entitats, empreses, comerços i personalitats.
fiesta mayor 2016 recogida
Voluntaris de l’Església Evangèlica, Càritas Sant Joan Despí i Creu Roja,
en representació de «La Taula»

«La Taula de Coordinació» (de serveis d’atenció a les necessitats bàsiques) va ser, com cada any, l’encarrega de la recapta. I voluntaris de Sant Joan Despí que hi formen part:  Creu Roja, Càritas,  i l’església Evangèlica vàrem estar presents, recepcionant i recollint tot el que els convidats anàven donant. En total es vàren  poder recollir  450 quilos d’aliments, que seran de molt ajut per les famílies i persones  que viuen en  situació de dificultat, de pobresa econòmica i exclusió social a la nostre població de Sant Joan Despí.

 

¡COQUES PER A TOTHOM A SANT JOAN!

També, com ja és costum de cada any, els nostres voluntaris encarregats del Banc d’aliments, vàren fer entrega  de unes coques de Sant Joan a les diferents famílies i usuaris que venen amb regularitat a les nostres dependències de Càritas

cocas 2016

Voluntaris del Banc d’Aliments de Càritas Sant Joan Despí entregant les coques de Sant Joan

Durant l’any, cada família, depenen del nombre de membres que siguin a casa i de forma quinzenal o mensual, se’ls fa entrega  d’una bossa/lot  amb aliments y productes de primera necessitat (oli, llet, llegums, galetes, sabó de la roba…).

 

 

Càritas Sant Joan Despí, a més d’aquest projecte d’ ajuts alimentaris, treballem en d’altres projectes que t’expliquem a continuació:

MES PROJECTES DE CÀRITAS SANT JOAN DESPÍ CURS 2015/2016

  • Acollida i acompanyament a les persones (explica què necessites i mirarem d’ajudar-te)
  • Rober, per talles i edats
  • Ajuts econòmics (lloguer, transport, col.legi…)
  • Reforç escolar per a nens i joves
  • Classes de castellà/català per immigrants
  • Assessorament jurídic i soport  legal (temes de feina, prestacions, documents immigrants, embargaments…)
  • Suport i Acompanyament de persones soles amb necessitats diverses (metge, citacions organismes…)

manos

Com a Càritas, una de les nostres prioritats és lluitar per una societat més justa en que es respectin els drets i la dignitat de les persones; per aquest motiu, la sensibilització i la denúncia de les situacions d’injustícia esdevenen imprescindibles per assolir la nostra missió. Els mitjans de comunicació, aquest bloc mateix, les xarxes socials i les noves tecnologies ens ajuden a poder fer mes efectiva aquesta tasca de sensibilització, explicar els nostres projectes i poder demanar mes col.laboracions.

mundo

col·labora AMB NOSALTRESStjoandespí

 

 

Un comentario en “¡COSES PER EXPLICAR DE LES FESTES DE SANT JOAN!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s